perjantai 26. joulukuuta 2014

Beautiful Christmas!

Nonni, tästä alkaa semmonen kuvasato. Musta tuntuu et en oo päivittäny tänne viiteen vuosisataan mitään, mutta voin sanoo suoraan et syy on ollu kyl joulu! Nämähän alko siis hössöttään joulua jo halloweenin jälkeen ja kun tänne syyskuussa tulin, näin jo ensimmäiset joulukoristeet kaupoissa. Meille joulukuusi laitettiin pystyyn jo marraskuun lopussa ja tämä tyttö seiso vieressä silmät suurina ja suu auki et ei tota ny vielä tarvi pystyttää. Amerikkalaiset todellakin on jouluihmisiä.

Leivoin tossa joulun kunniaks tän viikon tiistaina joulutorttuja ja kaikille näytti ainakin hyvin maistuvan! Mom oli aivan innoissaan ja juoksenteli ympäri asuntoo kuinka ihanaa on ku tuon jotain omasta maastani. Tein noita tosiaan lähemmäs 35 kappaletta ja joka ikinen meni! Itehän täyty neuvoja hakee meidän expon vaihtariryhmältä ja nauroin itekseniki ku laitoin sinne jotenkin et "joo hei tietääkö kukaan miten täällä vois tehdä niitä joulutähtiä, niitä leivonnaisia" parilta tytöltä tuli naurut et niin joulutorttujako meinaat. Kieltämättä alkaa toi suomen kieli välillä reistaileen. Yks päivä lähetin viestin et "toi kuulostaa outolta." enkä ees ite tajunnu virhettäni...Joululahjat me siis avattiin joulupäivän aamuna. Avasin myös suurimman osan Suomesta tulleista lahjoista. Ajattelin etten kovin paljoo lahjoja saa jenkki perheeltä, vaikka itse kaikille hankinkin lahjan. Toisin kävi, mulle tuli jäätävä kasa lahjoja, suurin osa kaikkee hyödyllistä! Oli ihan sairaan ihana ku nää oli panostanut näihin lahjoihin ja ajatellu mua. Tuli tunne et on osa tätä perhettä! Näidenhän lahjat laitetaan sukkiin, mut kaikki ei toki mahtunu. Koirillaki oli oma sukka jossa oli maailman parhaat luut, jotka loppujen lopuks isompi koira veti poskeensa... Mun pikkusiskollahan on tapana et se käyttelee vähä kenen tahansa hammasharjaa ja unohtelee et mikä väri olikaan sen, joten yks tärkeimmistä lahjoista oli hammasharja, kotelolla varustettuna että varmasti tietää mikä ei ainakaan ole sen. 


Jouluaatto me vietettiin isovanhemmilla jossa oli isän puolen suku. Pelattiin korttia ja juotiin kaakaota. Ja totesin myös et oon harvinaisen huono bingossa... En ees tienny et siinäkin voi olla huono ku periaatteessa tuuri peliä, mutta joka ikisellä kierroksella taisin olla viimesten joukossa. 

Tällä kertaa mun joulu oli erilainen. Mä vietin sen eri perheessä ja tottakai kun vanhemmat jouluaattona soitti ja kiitteli lahjoista, tuli ikävä sitä ihka oman perheen lämpöö. Kuitenkin kun joulupäivän aamuna herättiin avaan niitä lahjoja, tajusin et onko mulla enää mitään ihka omaa perhettä. Mullon kaks perhettä, toisen niistä kans mä oon eläny koko elämäni, ja toisen vasta 4 kuukautta. Mä olen onnellinen täällä. Mutta mä olen onnellinen myös Suomessa. Mä olen rikas kun mullon kaks näin upeeta perhettä!Tosta Michigan kuvasta... Täällä ei tosiaan ikinä tiedä mikä on sää. Yhtenä hetkenä voi paistaa aurinko ja seuraavana sataa lunta. Näille luvattiin mun tullessa ihan järkyttävän kylmää joulua, mut eihän se ihan niin mennytkään.Jouluaattona tapahtu myös tämmönen et oltiin menossa kotiin isovanhemmilta. Ajetaan tapaturma paikan ohitte jossa vanha nainen on ajanu ohi tiestään ojaan. Siinä samassa ku mun dad huomas sen, sanoi hän et me jäädään auttamaan häntä. Niin me autettiin. Tainno siis dad autto... Me muut 6 istuttiin autossa ja jännitettiin et mitä tapahtuu. Sit dad tulee sanoon et se nainen on istunu sielä autossa tunnin ja soittanu poliiseille tunti sit, mut kukaan ei oo pysähtyny auttaa. Mun dad oli raivoissaan, se oli niin vihanen et kukaan ei ollu pysähtyny auttamaan. Lopulta saatiin se nainen ja auto sieltä ojasta ja hän pääsi jatkamaan matkaa. Mutta siinä kohtaa kyllä nousi arvostus tän perheen kohdalla. Tuntu hyvältä et me oltiin ne jotka autto sen vanhan naisen sieltä ojasta!Yks parhaista joululahjoista oli mun poikaystävältä Suomesta... Se lupas mulle päivän kylpylässä ja yön hotellissa. Se tietää just mitä tehdä et saa mut itkeen onnesta. "Distance means nothing when someone means everything."


Viikko sitten lauantaina meillä oli myös koululla "Christmas Dance" jonka avulla me seniorit kerätään rahaa. Oli ihan sairaan hauskaa ja meidän governmentin opettaja esiintyi joulupukkina. Muutenkin tanssit onnistu tosi hyvin eikä ollu isompia ongelmia.
Tää loma oli mun siskon kohokohta. Yks syy millä mä olen jaksanut olla kaukosuhteessa on Erin. Erin tosiaan seurustelee pojan kans jonka nimi on Michael. Tarina ei tosin ookkaan niin yksinkertainen. Michael asuu Saksassa. Hän oli vaihto-oppilas viime vuonna ja ne rakastu. Jos joku pari on luotu toisilleen niin ne on nää kaks. Michaelin joululahja Erinille oli tosiaan et Michael tulee tänne kaheks viikoks asuun meidän kans, ja ne saa viettää kaks viikkoo toistensa kanssa. Siis mä en voi kuvailla sitä ku Michael ja Erin juoksi toistensa syliin. Se jos joku oli rakkautta. Mä oon herkkä ihminen ja siinä kohtaa ku ne juoksi toistensa syliin, mun oli vaan pakko itkee, mä en voinu sille mitään ja kyyneleet vaan valu. Se oli jotain uskomatonta. Ja mä en pysty ees kuvaileen kuin onnellinen mä oon mun siskon puolesta. Mä sentään meen takasin Suomeen 6kk päästä ja nään mun kultani. Mut tää pari ei ees tiedä koska ne tulee näkeen seuraavan kerran.


Samaan aikaan tää pari osaa olla niin sulonen, niinku vasemman puoleisessa kuvassa. Mut sitten jotain tapahtuu ja tulee oikeen puolimmainen kuva... Noi kaks on niin outoja yhessä, etten ees osais kuvailla niitä kenenkään muun kans. Ne on vaan niin ihania!
Seuraava päivitys tuleekin sitte uudesta vuodesta! 

1 kommentti: